Προτεραιοτητες

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Μετά από οκτώ χρόνια καταστροφικών μνημονίων που δεν έχουν τελειώσει αφού συνεχίζεται η μεταμνημονιακή εποπτεία με το σύνολο της δημόσιας περιουσίας δημευμένη στο Υπερταμείο των ξένων και την ιδιωτική υπό την απειλή του κόκκινου χρέους, μετά από πολλά περισσότερα χρόνια παλαιοκομματισμού στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διεκδικούμε πάλι την οικονομική και εθνική ανεξαρτησία, την Ελλάδα υπερήφανη και αξιοπρεπή να δημιουργεί πλούτο για τους Έλληνες και το δικαίωμα να ονειρεύονται και να ελπίζουν στους νέους. 

Είμαστε προσηλωμένοι στην βελτίωση της οικονομίας με γνώμονα το ορθολογικά σωστό και εφικτό και όχι δεσμεύσεις σε συμφέροντα είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Για αυτό λέμε Πρώτα η Ελλάδα! 

Τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ που διέπουν την πολιτική μας και τις ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  μας. Από αυτά προσωπικά επικεντρώνω ιδιαίτερα, λόγω της εμπειρίας μου:

 • Ενίσχυση γεωργίας και κτηνοτροφίας: αύξηση αγροτικών δανείων, μείωση του ΦΠΑ και ΕΦΚ. Στήριξη αγοράς ζωοτροφών και αγροεφοδίων. Αυτοματοποίηση, κι απασχόληση επιστημόνων
 • Παραγωγική Ανασυγκρότηση με έμφαση στην Βιομηχανία, άνοδος της τουλάχιστον στο 15% του ΑΕΠ από 9% σήμερα με καλές δουλειές
 • Εκσυγχρονισμός όχι μόνο μεγέθυνση της οικονομίας ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες επιστροφή των ξενιτεμένων του Braindrain (600.000 και πλέον, μια γενοκτονία) και ενίσχυση των σχέσεων με την ομογένεια
 • Επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με ανάκτηση των κρατικών κεφαλαίων από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών
 • Χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και όχι των "ιδιωτικοποιήσεων" και των εξαγορών δανείων
 • Επαναξιολόγηση των ιδιωτικοποιήσεων με αποκλεισμό κοινωφελών και στρατηγικών επιχειρήσεων (νερό, λιμάνια κλπ)
 • Προώθηση μεγάλων Στρατηγικών Παραγωγικών Επενδύσεων με έμφαση σε υψηλή προστιθέμενη αξία και τεχνολογία
 • Αύξηση τουριστικού εσόδου αντί των αφίξεων, με υψηλή προστιθέμενη αξία και μισθούς και συνέργειες με την εγχώρια παραγωγή
 • Ενεργειακή αυτονομία άνω του 80%, εξυγίανση της αγοράς ενέργειας, εκμετάλλευση πράσινων ενισχύσεων για εγχώρια παραγωγή
 • Μείωση εμπορικού ελλείματος, επάρκεια βασικών προϊόντων και υποκατάσταση εισαγωγών
 • Αύξηση δημοσίων επενδύσεων με αποτελεσματική χρήση των κεφαλαίων σε παραγωγικούς σκοπούς (και όχι κοινωνικά έργα) όπως και σε χρήσιμα δημόσια έργα που θα συμπληρώνονται στην ώρα τους χωρίς υπερβάσεις προϋπολογισμού και διασπάθιση χρήματος
 • Δημιουργία ή ενίσχυση πλέγματος συμπαράστασης ηλικιωμένων των οικείων τους, των οικογενειών, των εργαζόμενων μητέρων και των οικονομικά ασθενών θυμάτων των μνημονίων και της κρίσης


Flyer  2023_3png


 png


ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Το όραμά μας ως Ελληνική Λύση είναι μία Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη και υπερήφανη. Μία Ελλάδα που θα παρέχει ασφάλεια, αξιοπρέπεια και μελλοντικές προοπτικές στους Έλληνες. Βασικές αρχές μας είναι οι εξής:

 1.   Ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας.

2. Κατάργηση του πελατειακού κομματικού Κράτους της χρεοκοπημένης μεταπολίτευσης.

3.  Αύξηση των γεννήσεων για την επίλυση του δημογραφικού, με τη βοήθεια της παραγωγής πλούτου – θεωρώντας   πως αντικατάσταση του πληθυσμού δεν είναι λύση για το έθνος μας, ούτε και για το Κράτος.

4. Στήριξη και εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς μας τομέα - έτσι ώστε να υπάρχει τροφική επάρκεια τόσο για τον πληθυσμό μας, όσο και για την τουριστική κατανάλωση.

5.   Καθορισμός ΑΟΖ - με την εκμετάλλευση των ορυκτών μας κοιτασμάτων.

6.    Αύξηση της βιομηχανικής μας παραγωγής - τουλάχιστον στο 15% του ΑΕΠ.

7.  Ναυτιλιακό σύμπλεγμα (maritime cluster) άνω των 15 δις € - με στόχο να αποτελέσει η Ελλάδα κόμβο στη Μεσόγειο και βάση για τον ελληνόκτητο στόλο.

8. Αμυντική βιομηχανία που να καλύπτει τις βασικές μας αμυντικές ανάγκες - να απασχολεί, να καινοτομεί και να εξάγει.

9.   Ανάπτυξη ενός πυρήνα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών - γύρω από το Νικέλιο της ΛΑΡΚΟ.

10. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τουλάχιστον 10 δις € ετήσια.

11. Μείωση του εμπορικού ελλείμματος αγαθών και πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

12. Τουρισμό υψηλής προστιθεμένης αξίας - με την κατανάλωση εγχωρίων προϊόντων.

13.  Ενεργειακή ανεξαρτησία άνω του 80%.

14.  Ενεργητική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

15. Επιστροφή των 700.000 Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν

16. Επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και διάσωση της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων.

17. Ίδρυση Ναυτιλιακής Τράπεζας, Αγροτικής Τράπεζας και Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης.

18.  Εθνική πολιτική που δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε εθνικιστική, ούτε διεθνιστική - αλλά ανάλογη με τις επιταγές των περιστάσεων.

19.  Καταπολέμηση της ακρίβειας, με το μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα – καθώς επίσης με τη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια και όπου αλλού, συν τη μείωση του ΕΦΚ.

20. Επιστροφή των παράνομα εισελθόντων προσφύγων και μεταναστών στις πατρίδες τους.

20 Flyerpng

Δεν υπάρχει εθνική ανεξαρτησία χωρίς οικονομική ανεξαρτησία και δύναμη. Κάτι απολύτως εφικτό και αναγκαίο!

 2png


 4png


ΜΕΤΡΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΟΥΤΟΥ  

Έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για να παράγουμε πλούτο, για να αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις με στοχευμένες κινήσεις. Οι προτάσεις μας από το 2019 είναι ακόμα επίκαιρες:

 • Λύνουμε το πρόβλημα της ΑΟΖ, η Ελλάδα διαθέτει πακτωλό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εκτιμώνται σε πάνω από 600 δις Ευρώ δηλαδή πάνω από το χρέος αλλά κατά άλλες εκτιμήσεις ακόμα ψηλότερα!
 • Επιβάλλουμε στα ξενοδοχεία τα Ελληνικά προϊόντα δίνοντας τους χαμηλή φορολογία, αυτή τη στιγμή μόνο 15% των προμηθειών τους είναι εγχώρια με αποτέλεσμα τα έσοδα να φεύγουν στο εξωτερικό
 • Ανάπτυξη φαρμακευτικής βιομηχανίας με βάση τα Ελληνικά βότανα, δημιουργούμε 10δις ευρω/έτος
 • Αναγέννηση των ναυπηγείων, ο κλάδος διαχείρισης πλοίων μπορεί να προσφέρει από 15 έως 25 δις ευρω/έτος
 • Γεμίζουμε με ιχθυοκαλλιέργειες βραχονησίδες- νέες θέσεις εργασίας δημιουργούμε 4 δις ευρω/έτος
 • Κλείνουμε τα σύνορα από Βουλγαρία για το ‘ελληνοποιημενο’ γάλα και για κάθε προϊόν που χτυπά την Ελλάδα, αύξηση 4 δις ευρω/ετος
 • Δημιουργούμε «Τράπεζα Σπόρων» και καινοτόμα γεωργικά προϊόντα ώστε να απεξαρτηθεί ο πρωτογενής τομέας από εισαγωγές και τρίτους και να προστατευτούν οι τοπικές ποικιλίες
 • Τα ελαιοτριβεία και το λάδι παραμένουν Ελληνικά και τα εξελίσσουμε με τυποποίηση, όφελος τουλάχιστον 300 εκατ ευρώ/ετος
 • Με την υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής δημιουργούμε 20 δις ευρω/ετος
 • Πάταξη λαθρεμπορίου από παρανόμους που θα φύγουν όλοι, έσοδα 3,5δις. ευρώ
 • Πάταξη λαθρεμπορίου από τσιγάρα, πετρέλαια 10δις.ευρω
 • Αντιγραφή του αμερικανικού μοντέλου φορολογίας! Όχι σε τεκμήρια, όχι γραφειοκρατία. Αυτόματη μείωση φορολογίας στο 15%, μείωση ΦΠΑ σε νησιά/παραμεθόριες στο 7%
 • Μηδενικούς φόρους για 10 χρόνια σε εγχώριες εταιρίες που παράγουν και εξάγουν
 • Αυξάνοντας το ΑΕΠ μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς
 • Φυλακή σε όσους έκλεψαν λεφτά! 

Πρώτα η Ελλάδα, Πρώτα οι Έλληνες!

Είμαστε η λύση, η μοναδική λύση, 

η Ελληνική Λύση!


Διαβάστε περισσότερα στο Πρόγραμμά της Ελληνικής Λύσης

 scrjpg

Προτάσεις Ελληνικής Λύσης για τον Πρωτογενή Τομέα

Α. Μέτρα έκτακτων ενισχύσεων για το 2023, λόγω αύξηση κόστους, ύψους τουλάχιστον 1 δις € - ως εξής: 

(α) Ενισχύσεις του κτηνοτροφικού τομέα με 500 εκ. € - για να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις οι υπάρχουσες μονάδες, με βάση τους υπολογισμούς μας. 

(β) Περαιτέρω ενισχύσεις για τη αύξηση της κτηνοτροφίας - μέσω προγραμμάτων εγγυοδοσιών από το Ταμείο Ανάκαμψης και τις Τράπεζες.  

(γ) Ενισχύσεις 300 εκ. € για λιπάσματα - όσο περίπου η αύξηση της αξίας τους. Για το αγροτικό πετρέλαιο δε, εκτός από τη μείωση του ΕΦΚ, προτείναμε επιδότηση 200 εκ. €. 


Β. Μέτρα Μεσοπρόθεσμου Σχεδιασμού: 

1. Χαμηλό ΦΠΑ και απλούστευση των διαδικασιών για ακριτικές, ορεινές περιοχές και μικρά νησιά. 

2. Διευθέτηση των δασικών χαρτών, με πρόσβαση στα βοσκοτόπια.  

3. Αποκλεισμός των φωτοβολταϊκών από γη υψηλής παραγωγικότητας, εκτός εάν είναι σε στέγες και ικριώματα – καθώς επίσης από βοσκοτόπια. 

4. Επαναδραστηριοποίηση της ΕΒΖ και των άλλων βιομηχανιών μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα αγροεφοδίων, όπως τα λιπάσματα – στήριξη της κλωστοϋφαντουργίας και των τροφίμων. 

5. Επένδυση στην παραγωγή σπόρων, με τράπεζες σπόρων - όπου σας ρωτήσαμε σε ποια κατάσταση ευρίσκεται η τράπεζα γενετικού υλικού της Θεσσαλονίκης, η σημασία της οποία είναι ανυπολόγιστη για τη χώρα μας.

6. Συμβουλευτική συνδρομή σε αγρότες – έτσι ώστε να μη χαθούν οι ενισχύσεις της ΚΑΠ, λόγω της σύνδεσης τους με πράσινα μέτρα (farm to fork).

7. Προώθηση της γεωργίας κλίματος.

8. Επιδοτήσεις για επενδύσεις σε θερμοκήπια και διχτυοκήπια – όπου η Ελλάδα έχει τεράστιες ελλείψεις. 

9. Αυστηρούς ελέγχους στις ελληνοποιήσεις προϊόντων από τη Βουλγαρία και αλλού - κατάργηση των εισαγωγών από την Τουρκία.

10. Κεντρικός οργανισμός διευκόλυνσης της διάθεσης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα - ο οποίος θα ενημερώνεται, όσον αφορά τις ποσότητες παραγωγής καθημερινά, μέσω ειδικού λογισμικού.

11. Αύξηση της αγροτικής χρηματοδότησης - με ενίσχυση ή εγγυοδοσία έως 1 δις. Ίδρυση Αγροτικής Τράπεζας ή μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων - τουλάχιστον ως προς τα πράσινα προγράμματα.

12. Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χρήση νέας τεχνολογίας σε αυτοματισμούς και γεωργία ακριβείας (precision farming) - σε συνεργασία με τον επιστημονικό τομέα της χώρας.

13. Χρηματοδότηση εισφορών για απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα. 

14. Δημιουργία ενός κεντρικού οργάνου για τον πρωτογενή τομέα που να δίνει τις σωστές κατευθύνσεις στους αγρότες - κατά το παράδειγμα του Ισραήλ (ενισχύοντας το έργο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ).

 ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΠΡΩΤΑ η ΕΛΛΑΔΑ!

  _2png